اخبار

سمعک و کاربرد آن

 

فهرست مطالب سمعک

  • همه چیز درباره سمعک؛ چرا سمعک…!؟
  • تازه ترین ارمغان­ های تکنولوژی برای سمعک (۲۰۲۰)
  • تازه ترین اخبار از CES سال ۲۰۲۰ درباره سمعک‎
  • عملکرد جدید در سمعک
  • سمعک های پیشرفته در سال ۲۰۲۰
  • سمعک چیست؟
  • محدوده نصب سمعک کجاست؟
  • از سمعک بترسیم؟!
  • انواع سمعک به لحاظ ظاهر
  • سمعک چگونه کار می کند؟
  • اجزای سمعک
  • فواید استفاده از سمعک
  • انواع تست های شنوایی

ادامه مطالب سمعک

  • سنجش میزان و درجه شنوایی
  • انواع سمعک و کاربرد آنها:
  • معیار نیازمندی یا عدم نیازمندی به سمعک
  • معیار انتخاب سمعک مناسب:
  • سمعک برای چه کسانی مورد نیاز است؟
  • تاثیر کم شنوایی بر زندگی
  • انواع سمعک
  • مدل های سمعک
  • انواع سوالات رایج در مورد مناسب ترین باتری سمعک
  • نمایندگی سمعک
  • مزایای خرید از نمایندگی سمعک
  • کلینیک آوای شریعتی و خدمات سمعک
  • پرسش و پاسخ کوتاه در مورد سمعک

همه چیز درباره سمعک؛ چرا سمعک…!؟

سمعک یکی از ابزارهای پزشکی است که برای تقویت شنوایی از آن استفاده می شود. بیماران زیادی هستند که در بخش های مختلف بدن خود دچار نقص هستند. گوش نیز در برخی افراد ممکن است دچار مشکلاتی شود که برخی از آن ها مادرزادی و برخی نیز به علت آسیب های مختلف دچار این اختلال می شوند. از این رو برای ادامه فعالیت های خود در جامعه و زندگی راحت از سمعک استفاده می کنند تا با تقویت شنوایی، این مشکلات را حل کنند.

افراد در تمام اقشار سنی امکان مبتلا شدن به سنگینی گوش یا همان  Hard Of Hearing را دارند، از سخنان گذشتگان به خاطر داریم که بیشتر، افراد مسن و سالمند، گوش و شنواییشان دچار مشکل می­شود و به سمعک نیاز پیدا می­کنند. ولی امروزه به دلیل وجود انواع مشکلات، ازجمله: انواع آلودگی های صوتی، اختلالات ژنتیکی، و نیز در نوجوانان و جوانان به دلیل استفاده از موسیقی ها با صوت بالا؛ وجود اختلالات شنوایی به وفور دیده می­شود. در برخی موارد افراد فقط با گفتن این جمله که ( احساس می­کنم صداها را کم و نا واضح می­شنوم ) نا گزیر به استفاده از سمعک می­­شنود.

از دست دادن شنوایی قطعا می تواند تاثیر زیادی در تمام جنبه های زندگی شما از کار تا روابط زناشویی شما بگذارد. حال آن که شما می توانید به راحتی با کمک سمعک یک تغییر بزرگی را در زندگی خود ایجاد کرده و زندگی خود را همچون گذشته به راحتی ادامه دهید. در دهه های گذشته، سمعک ها همچون دیگر فناوری های پیشرفته همچون تلویزیون، تلفن، رایانه و یا گوشی همراه، توانسته اند انقلاب بزرگی را در فناوری ایجاد کرده و به افراد زیادی کمک نمایند.

سمعک ها یک وسیله ی الکترونیکی کوچک هستند که با باتری کار کرده و برای بهبود حس شنوایی شما طراحی شده اند. این دستگاه ها معمولا به اندازه کافی کوچک هستند و شما می توانید از آن ها درون گوش و یا پشت گوش استفاده کرده و صدا های بلندتری را بشنوید.

 

کلینیک آوای شریعتی - سمعک - سمعک چیست؟

تازه ترین ارمغان­ های تکنولوژی برای سمعک (2020)

سمعک متداول ترین راه حل در برابر کاستی های شنوایی است. سمعک های امروزی در انواع گوناگونی طراحی، تولید و ارائه می شوند و متناسب با نیاز افراد و سبک های زندگی گوناگون در دسترس هستند. سمعک ها امروز با فناوری های تازه به نحوی بهبود می یابند که نظیر آن را در سال های گذشته ندیده ایم.

پیشرفت تجهیزات سمعک ها

سمعک اساسا دستگاهی الکترونیکی است. این دستگاه کوچک می تواند برای رفع انواع مشکلات شنوایی شخصی سازی شود. همه ی سمعک های دیجیتال مجهز به میکروفونی برای گرفتن صدا هستند. در آن ها یک تراشه ی رایانه ای کار گذاشته شده که صدا را دریافت، پردازش و تقویت می کند. صدای پردازش یافته و تقویت شده به کمک یک بلندگو (اسپیکر) به گوش شما می رسد. این ها در کنار یک باطری به عنوان منبع تغذیه، تجهیزاتی هستند که در همه ی انواع سمعک وجود دارند. مدل های پیشرفته تر می توانند به صورت مستقیم به تلفن هوشمند متصل شوند. همچنین مدل های پیشرفته مجهز به باطری قابل شارژ هستند.




تازه ترین اخبار از CES سال 2020 درباره سمعک‎

نمایشگاه CES (یک نمایشگاه تجاری سالانه که در ماه ژانویه در نوادای لاس وگاس برگزار می شود و میزبان ارائه ی محصولات و فناوری های تازه در صنعت الکترونیک است.) در سال 2020 اخبار خوبی برای حوزه ی کمک شنوایی و سمعک داشت؛ فناوری هایی که می توانند چهره ی سمعک را دگرگون کنند.

یکی از جالب ترین اخبار، ارائه و معرفی ایده های جدید شرکت OrCam Hear بوده است. اعلام پروتکل هایی کاملا جدید و نوآورانه در زمینه ی بلوتوث برای سمعک ها و معرفی دستگاه سنجش فشارخون گوش از این جمله است. شرکت OrCam Hear، شرکتی مستقر در اورشلیم، و سازنده ی دستگاه شگفت انگیزی برای نابینایان است که به آنان کمک می کند با استفاده از هوش مصنوعی قادر به دیدن باشند.

اینک این شرکت توجه خود را معطوف به حوزه ی کمک به شنوایی کرده است. آنان دستگاهی مبتنی بر هوش مصنوعی برای کمک به افراد کم شنوا طراحی کرده اند که با سمعک های بلوتوثی موجود ادغام می شود. این دستگاه امکان پردازش صدا و انتخاب یک بلندگو از میان چند بلندگو را دارد که کمک می کند صداهای مفید از نویزها تفکیک شوند و نیز فوکوس از یک بلندگو بر بلندگوی دیگر انتقال یابد.

این دستگاه مجهز به یک دوربین کوچک نیز هست که روی لباس افراد نصب می شود که ارتباط آن با سمعک به صورت بی سیم است و صحبت های افراد مقابل را از راه لب خوانی به گوش فرد کم شنوا می رساند.


 

عملکرد جدید در سمعک

 آوای شریعتی - سمعک - عملکرد جدید در سمعکوالنسل (Valencell) ارائه دهنده ی اولین فناوری کنترل فشار خون بدون کالیبراسیون و بدون کاف (Cuff)  در جهان برای دستگاه های پوشیدنی (wearables) است. این فناوری می تواند مبتنی بر دستگاه های تلفن همراه، گیره های پالس ox یا دستگاه های دیگر، با سمعک کاربران ادغام شود.

آنان در سال گذشته سنسورهای ویژه ای برای گوش معرفی کردند که مورد استقبال قرار گرفت و امسال با ایده ادغام سنسور جدید BP مفهوم بسیار گسترده تری برای سمعک ارائه می دهند.

از دیگر مواردی که پیش از کریسمس 2020 مطرح شد، کمک به شنوایی مبتنی بر سیستم EEG است. الکتروانسفالوگرافی (EEG) یک روش نظارت الکتروفیزیولوژیک برای ثبت فعالیت الکتریکی مغز، تشخیص صرع، اختلال خواب و مرگ مغزی است.

بخش پژوهش یکی از دانشگاه های دانمارک در حال کار بر روی دستگاهی هستند که امکان EEG مستمر را از دستگاه های سطح گوش (مانند سمعک) فراهم می کند. اگرچه این پژوهش ها در سطحی ابتدایی هستند اما ایده ی نوآورانه­­ی خوبی دارند و درصورت پیشرفت می توانند کمک کنند عملکرد سمعک را تا حد غیرقابل تصوری ارتقا دهیم.

 

سمعک های مدرن با بهره گیری از آخرین ایده های تکنولوژیکی، از شگفت انگیزترین مینی کامپیوترها در جهان پیرامون ما شناخته می شوند. این وسایل نوآورانه واقعا توانسته اند نگرش مردم را نسبت به حوزه ی مراقبت و تقویت شنوایی دگرگون کنند و تحولی در سبک زندگی آنان ایجاد کنند. در حال حاضر بیشتر سمعک های تولیدی مجهز به باطری قابل شارژ، اتصال بلوتوث و کنترل گوشی هوشمند هستند اما این آغاز انقلاب نوین دستگاه های تقویت شنوایی است و پیشرفت های آن، بی وقفه و با سرعتی باورنکردنی ادامه دارد.

 

بهترین سمعک های پیشرفته در سال 2020

 

تراشه های بسیار پیشرفته ای که حاصل تازه ترین فناوری هاست، در سمعک های مدرن کار گذاشته می شوند. این سمعک ها می توانند بیش از 10000 بار محیط پیرامون شما را اسکن کنند و بیش از یک میلیارد پردازش انجام دهند. این به آن معناست که قدرت یک سمعک مدرن مبتنی بر تکنولوژی سال 2020، صدهزار برابر بیشتر از قدرت رایانه ای است که سال ها پیش سفینه ی آپولو 11 را بر روی کره ی ماه فرود آورد و دو و نیم برابر قدرتمندتر و پیشرفته تر از نخستین آیفون اپل است! بله، باورنکردنی به نظر می رسد اما حقیقت دارد.

سمعک های مدرن قادر هستند از چگونگی احساس صدا در مغز پشتیبانی کنند و الگوریتم های پیچیده ای را اجرا کنند که می تواند طبیعی ترین و راحت ترین تجربه ی شنوایی را حتی در دشوارترین شرایط و چالش برانگیزترین محیط ها ارائه دهد. بنابراین بهترین سمعک ها آن هایی هستند که همگام با آخرین تحولات تکنولوژی، به روز شده باشند.

 

سمعک چیست؟

این دستگاه تقویتی، سمعک ، ابزاری است که جهت کمک به قدرت شنوایی برای افراد کم شنوا طراحی شده است. سمعک دستگاهی الکترونیکی است که درون گوش یا پشت آن قرار می گیرد و با تقویت امواج صدا، باعث می شود تا صداها بلندتر شده و فرد کم شنوا بتواند افت شنوایی خود را برطرف کند. از این رو سمعک برای ارتباط برقرار کردن بهتر با دیگران و فعالیت های روزانه ی آن ها کاربرد بسیاری دارد.

 

محدوده نصب سمعک کجاست؟

محدوده نصب سمعک ها بر حسب شدت کم شنوایی، نوع ، کارایی، سن و شغل و هزاران دلیل دیگر، متفاوت است. برخی از سمعک ها در ناحیه داخلی گوش نصب می­شوند که این نوع بیشتر مناسب افرادی است که میزان کم شنوایی آنها زیاد نیست و با نصب یک دستگاه کوچک در ناحیه پرده گوش، حلزون و یا سایر سیستم ها شنوایی در گوش، قابل حل است.

دسته دوم به گونه هستند که نمی­توان آنها را در درون سیستم های داخلی گوش نصب کرد و باید حتما بیرون و در نواحی اطراف گوش خارجی نصب شوند. این دسته کارایی شان برای افرادی است که از میزان و شدت بالای کم شنوایی رنج می­برند و با نصب دستگاه های کوچک در گوش داخلی، مشکلشان حل نمی­شود؛ چرا که اعضای بیشتری در داخل گوش صدمه دیده اند. به همین دلیل به این عزیزان، سمعک هایی با رسانندگی بالا معرفی می­کنند.

 

نصب سمعک آوای شریعتی 0003

کم شنوا یا ناشنوا !!

استفاده از سمعک به این معنا نیست که فرد استفاده کننده هیچ صدایی را نمی­شنود و به اصطلاح ناشنواست، بلکه استفاده از آن گاهی در این معنا به کار می­رود که، فردی صوت های اطرافش را با صدای کم و یا کمی ناواضح می­شنود و یا در شنیدن صوت ها کمی دچارمشکل شده که در این جا سمعک نقش یاری دهنده برای شنیدن را بازی می­کند؛ این گروه از افراد بیشتر عضو گروه دوم یعنی سطح شنوایی متوسط به بالا هستند. اما در بعضی از افراد، سمعک مهمترین عامل در شنیدن صدا هاست و بدون آن، فرد هیچ صدایی را نمی­شنود؛ در اینجا سمعک به تنهایی نقش گوش را بازی می­کند و عضو حیاتی بدن افراد کم شنوا می­شود؛ اعضای این گروه نیز در سطح سوم قرار می­گیرند، یعنی سطح کم شنوایی شدید.

از سمعک بترسیم؟!

یکی از دلایلی که این تیتر را سر فصل پایانی صحبتمان قرار دادم این است که بسیاری از افراد به خاطر اینکه ترس و یا فوبیای سمعک دارند، هر چقدر هم در شنیدن صدا های اطرافشان دچار مشکل شوند، به کلینیک های شنوایی سنجی مراجعه نمی­کنند؛ چرا که فکر می­کنند سمعک یعنی شروع غصه ها و مشکلات!! اما من به شما توصیه می­کنم که با کنار گذاشتن این ترس اشتباه، حق زندگی زیبا و شنیدن واضح صدای عزیزانتان و طبیعت را از خودتان نگیرید و سلامتی تان به تیم متخصص آوای شریعتی بسپارید تا بهترین گزینه ها را به شما معرفی کنند.


انواع سمعک به لحاظ ظاهر


در ویس زیر از زبان سرکار خانم دکتر رسولی فرد، دکتر تخصصی شنوایی و تعادل در رابطه با انواع سمعک و اطلاعت پیرامون آنها آشنا خواهید شد.

 

 


انواع سمعك به لحاظ ظاهر:

  1. داخل گوشي(نامريي)(cic)
  2. پشت گوشي(BTE)
  3. ريك( پشت گوشي ظريف) (RIC)

انواع كاهش شنوايي:

  1. كاهش شنوايي انتقالي(conductive)
  2. كاهش شنوايي حسي عصبي(sensorineural)
  3. كاهش شنوايي اميخته(mix)

 

سمعک چگونه کار می کند؟

سمعک ها در واقع همچون یک سیستم PA (سیستم صوت عمومی) عمل می کنند. به این معنا که این دستگاه ها معمولا 4 جزء اساسی دارند و افراد می توانند به کمک یک انتخاب درست، دستگاه مناسب به خود را خریداری نموده و با تنظیم آن، شنوایی مناسبی را تجربه نمایند.

نمونه سمعک حرفه ای زیمنس در کلینیک آوای شریعتی

اجزای سمعک

باید بدانید که ابزار تقویت شنوایی سمعک از 3 قسمت تشکیل شده است که شامل موارد زیر است.

  • میکروفن: این بخش در سمعک صداهای اطراف را دریافت می کند. میکروفن باعث می شود تا امواج صوتی موجود در محیط به سیگنال های الکتریکی در سمعک تبدیل شوند و سپس آن ها را به تقویت کننده موجود در دستگاه ارسال می کند.
  • تقویت کننده: بخش تقویت کننده سمعک همان طور که از نامش پیداست، سیگنال های ارسالی را تقویت می کند و قدرت آن ها را افزایش می دهد. این سیگنال بعد از افزایش قدرت به بلندگوی دستگاه فرستاده می شود.
  • بلندگو: کار آخر در سمعک را بلندگو انجام می دهد که با سیگنال تقویت شده و قدرت بالا آن را به گوشی که سمعک در آن قرار دارد ارسال می کند.

این بخش ها در سمعک با همکاری همدیگر، سبب افزایش شنوایی فرد می شوند و فرد می تواند صداهای معمول اطراف خود را به راحتی بشنود.

علاوه بر این که می تواند صدا را برای بهبود شنوایی شما تقویت کند، نویزهای اطراف را به مراتب کاهش داده و صدایی رسا و بدون نویز تولید می کند.

 

کلینیک آوای شریعتی - سمعک -اجزای سمعک

 

 

سمعک ها از 4 جزء اصلی زیر تشکیل شده اند:

  • باتری یا منبع تغذیه
  • میکروفون
  • تقویت کننده
  • گیرنده یا بلندگو

درواقع نحوه کار آن ها به صورت زیر خواهد بود:

  1. یک میکروفون، صدا های اطراف شما را بهبود می بخشد.
  2. یک تقویت کننده، صدا ها را بلند تر می کند.
  3. یک گیرنده یا بلندگو، صدا های تقویت شده را به گوش شما می فرستد.

 

کلینیک آوای شریعتی - سمعک - اجزای سمعک توضیح فارسی

 

فواید استفاده از سمعک

از جمله فواید استفاده از سمعک برای افرادی که با مشکلات شنوایی مواجه هستند، می توان موارد زیر را نام برد:

  • احساس کنترل بر زندگی
  • سهولت در برقراری ارتباط
  • مشارکت اجتماعی
  • ثبات عاطفی
  • صمیمیت و گرمی روابط خانوادگی

 

انواع تست های شنوایی:

اولین قدم برای اینکه متوجه شویم کم شنوا هستیم و یا در شرایط نرمال به سر می­بریم، مراجعه به کلینیک های شنوایی سنجی است.

انواع تست شنوایی برای تشخیص میزان شنوایی افراد، به دو قسمت تقسیم می­شود که عبارتند از:

الف) آدیو متری (Audio Meters)

ب) تمپانو متری (Timpani Meters)

این دو تست، که از کامل ترین و اصولی ترین تست های تشخیص میزان شنوایی هستند، اطلاعات بسیار مفصلی را پس از پایان نشان می­دهند. اطلاعاتی از قبیل:

  • معاینه کانال گوش
  • بررسی کامل وضعیت گوش
  • بررسی وضعیت عصب شنوایی
  • بررسی وضعیت شنوایی فرد

 

بررسی سمعک آوای شریعتی 0002

 

در واقع این دو آزمایش و تست شنوایی، اطلاعات کاملی درباره شنوایی فرد تست شد را می­دهند و نیازمندی یا عدم نیاز او به سمعک را معلوم می­کنند. مدت زمان این فرایند تست، حدودا 10_15  دقیقه است و زمانی زیادی را از شما نمی­گیرد.

سنجش میزان و درجه شنوایی: 

درجه مشکل شنوایی در افراد متفاوت است و همچنین میزان کاهش شنوایی در افراد دارای شدت و ضعف است:

شدت اختلال شنوایی 

میزان اختلال شنوایی

ملایم

 25_40 دسی بل

متوسط

40_55 دسی بل

متوسط شدید

  55_70دسی بل

شدید

70_90 دسی بل

عمیق

90   به بالا

 

در این طبقه بندی افرادی که سطح شنوایی آنها زیر 25 دسی بل باشد، شنوایی نرمالی دارند و برای شنیدن صدا ها به هیچ وسیله کمکی نیاز ندارند.

* در کلینک های تخصصی که به صورت حرفه ای به ویزیت مراجعین می­پردازند مثل کلینک آوای شریعتی، در هنگام ویزیت مراجعین میزان اختلال شنوایی مراجعین و شدت و ضعف آن را بررسی می­شود و متناسب به میزان اختلال موجود به آنها سمعک مناسب پیشنهاد داده می­شود. همچنین عوامل دیگری نیز بررسی می­شود که در ادامه توضیح خواهم داد.

 

سنجش سمعک آوای شریعتی 0004

افراد از لحاظ نوع کاهش شنوایی نیز به 3 دسته تقسیم می­شوند:

این طبقه بندی و تشخیص محدوده مشکل، در تجویز سمعک بسیار مهم و لازم است.

نوع کاهش شنوایی

محدوده وجود مشکل

انتقالی ( Conductive )

در مسیر هوایی/ گوش میانی/ پرده گوش/ کانال گوش

سنسوری نورال ( حسی_عصبی )

در محدوده سیستم استخوانی ( عصب شنوایی/ حلزون )

مختلط ( Mix )

ترکیب تمام مشکلات موجود در نواحی هایی که گفته شد

 

انواع سمعک و کاربرد آنها:

متخصصان شنوایی پس از انجام تست ها و تعیین میزان شدت و ضعف شنوایی مراجعین، بر حسب نیاز افراد به آنها سمعک معرفی می­کنند. سمعک ها در حالت کلی به چند نوع تقسیم می­شوند:

  • زیمنس: از بهترین نوع است که در مقاله ای دیگر در همین سایت، به تفصیل در این باره توضیح داده ایم.
  • ضد آب: این سمعک همانگونه که از نامشان پیدا است، در مقابل آب مقاوم هستند و فرد استفاده کننده می­تواند با وجود آن به استخر، حمام و … برود.
  • نامرئی: این نوع سمعک برای کم شنوایان نوع دوم است که دربار­شان سخن گفتیم. این افراد چون میزان ناشنوایی شان خیلی زیاد نیست، می­توانند از این مدل استفاده کنند که درون گوش جای گذاری می­شوند.
  • پشت گوشی: از نوع رایج و بی سیم است که در انحنای پشت گوش، جای گذاری می­شود.
  • عینکی: از نوع سمعک ­هایی است که حالت عینک گونه دارند. بدین شکل که سمعک بر روی دسته عینک جای گذاری شده و هنگام نصب عینک بر روی صورت، سمعک هم پشت گوش جای می­گیرد. این نوع، بیشتر به افرادی توصیه می­شود که هم کم شنوا هستند و هم کم بینا.
  • جیبی: سمعک جیبی به گونه است که خود گوشی به وسیله یک سیم به پاوری نصب شده و آن پاور بر روی لباس فرد نصب شده و گوشی هم پشت گوش ثابت می­شود. استفاده از این نوع، کمی مشکل ساز است و البته امروزه تجویز این نوع سمعک چندان مرسوم نیست.

 

معیار نیازمندی یا عدم نیازمندی به سمعک:

  • افرادی که درجه و میزان اختلال شنوایی آنها زیر 25 است، نیازی به سمعک ندارند
  • افرادی که شدت و میزان اختلال شنوایی آنها متوسط به بالا یعنی 90 _ 40 باید از سمعک استفاده کنند
  • افرادی که میزان اختلال شنوایی آنها در سطح عمیق قرار دارد، یعنی 90 به بالا، باید از سمعک استفاده کنند اما این اقشار نمی­توانند از نوع نامرئی و داخلی آن استفاده کنند، چرا که این نوع سمعک ، برای استفاده دسته دوم یعنی گروه متوسط به بالا کاربرد دارد ولی برای استفاده دسته سوم، کاربرد ندارد

معیار انتخاب سمعک مناسب:

برای انتخاب یک نوع مناسب، عوامل زیادی را باید در کنار هم بگذارید تا بتوانید یک انتخاب خوب داشته باشید.

از جمله عواملی که در انتخاب یک نوع خوب، قابل توجه هستند عبارتند از:

  • میزان رسانندگی صدا ها
  • عدم وجود وز وز و صداهای نامطلوب در بین صدا ها
  • مناسبت با شغل و سن افراد داشته باشد
  • ظاهر مناسبی داشته باشد
  • قیمت مناسب داشته باشد
  • و از همه مهمتر، خدمات پس از فروش مناسب و خوبی داشته باشد

در کلینیک آوای شریعتی، متخصصان و کارشناسان این حیطه، با دقت و در نظر گرفتن عناصر مهم در انتخاب سمعک، به فرد مراجعه کننده، بهترین نوع و مناسب ترین نوع را پیشنهاد می­کنند.

 

انتخاب سمعک آوای شریعتی 0001

 

سمعک برای چه کسانی مورد نیاز است؟

اگر شما هم جزو کسانی هستید که فکر می کنید صداهای اطراف خود را به خوبی نمی شنوید، شنوایی شما به هر علتی دچار مشکل شده است. شما می توانید از پزشکان متخصص در این حوزه برای استفاده از سمعک مشاوره بگیرید.

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که هر فرد کم شنوایی نیاز به سمعک ندارد و حتی برخی از این افراد، به دلایل مختلف آسیب های جدی به گوش داخلی آن ها وارد شده است.

به هر علت ممکن است تجهیزات سمعک به آن ها کمک نکند و سیگنال های قوی هم از طریق گوش آن ها قابل شنیدن نباشد.

تشخیص این که مشکل شما با سمعک حل می شود یا نه توسط شنوایی شناس صورت می گیرد. همچنین شنوایی سنج هایی که با دستگاه های مدرن و پیشرفته به بررسی لایه های داخلی گوش می پردازند می توانند به شما در این مورد کمک کنند.

استفاده از این دستگاه ها یک سری مزایا دارد که نمی توانید از آن بگذرید. بدون شک هنگامی که با ضعف شنوایی مواجه می شوید، در زندگی روزمره ی خود نیز دچار مشکل خواهید شد.

فعالیت های فردی به مقدار زیادی وابسته به حس شنوایی فرد است. به همین علت استفاده از سمعک در بیشتر افراد می تواند آن ها را به راحتی به دامان جامعه برگرداند و فعالیت های خود را بدون هیچ مشکلی ادامه دهند.

 

کلینیک آوای شریعتی - سمعک - کاربرد سمعک

 

به عبارتی سمعک برای کسانی مناسب تر است که:

توجه کنید که تمامی افرادی که دچار کم شنوایی هستند نمی توانند از سمعک استفاده کنند و تنها 1 نفر از هر 5 نفر می تواند برای بهبود شنوایی خود از این وسیله ی کاربردی استفاده نماید.

معمولا افراد زیر می توانند از سمعک استفاده کنند:

  • افرادی که گوش داخلی آن ها دچار آسیب شده است.
  • افرادی که عصب شنوایی آن ها (عصبی که گوش را با مغز ارتباط می دهد و باعث شنوایی می شود) آسیب دیده است.

تاثیر کم شنوایی بر زندگی

در اکثر موارد فرد بعد از کم شنوایی به علت عدم ارتباطات مؤثر و کافی در زندگی خود ممکن است دچار مشکل شوند. به همین علت در معرض مشکلات دیگر مانند گوشه گیری و افسردگی نیز قرار می گیرند.

از این رو اگر می خواهید مشکلات عدیده ی بعد از کم شنوایی را به سمت خود نکشانید، بهتر است هر چه سریع تر این اختلال را درمان کرده یا از روش های تقویتی برای شنوایی مانند سمعک بهره ببرید. یکی از مشکلات در این مورد عدم استفاده از سمعک است که سبب می شود تا دیر به آن عادت کنند.

کیلینیک آوای شریعتی ارائه دهنده انواع سمعک های داخل گوشی و روی گوشی

انواع سمعک

تقویت کننده های شنوایی (سمعک) انواع مختلفی دارند که روز به روز بر تنوع و کارایی آن ها نیز افزوده می شود. اولین مسئله ای که باعث تفاوت در سمعک ها می شود، قدرت آن ها است. استفاده از این ابزار باید با توجه به مقدار ضعف شنوایی صورت گیرد که توسط شنوایی سنج تشخیص داده می شود.

سمعک ها مدل های مختلفی دارند که علاوه بر قدرت آن ها، طرح و روش استفاده از آن ها نیز می تواند بسیار متفاوت باشد. امروزه دستگاه های تقویت شنوایی سمعک ، دارای برندهای مختلفی نیز می باشد که هر کدام یک سری مزایا و معایب دارند.

مدل های سمعک

تقسیم بندی انواع این دستگاه ها بر اساس موارد مختلفی صورت می گیرد. به عنوان مثال می تواند در سه نوع پایه، حد وسط و پیشرفته تولید شود؛ که هر کدام از آن ها موارد استفاده ی خود را دارد.

  • انواع پایه سمعک برای استفاده های معمول است. کسانی که بیشتر وقت خود را در منزل می گذرانند و می خواهند صداها را با حجم عادی بشنوند. تکنولوژی این نوع سمعک به صورت اولیه است و در محیط های آرام مناسب ترین نوع از این ابزار پزشکی هستند.
  • اگر جزو افرادی هستید که در جامعه فعال تر هستید و سبک زندگی فعالانه ای دارید. انواع حد وسط سمعک ها برای شما مناسب تر هستند. کیفیت صدای این دستگاه ها خوب است و سالن های بزرگ و رستوران ها و مکان هایی که ممکن است همهمه های زیادی داشته باشد، پوشیدن دستگاه های سطح متوسط سمعک برای بهبود شنوایی شما و راحتی گوش دادن کمک می کند.
    اکثر این نوع سمعکها ویژگی های خود را به صورت خودکار با محیط متناسب می کنند و در جمع های عمومی نیازی به تنظیم دستی آن نخواهید داشت.
  • به عنوان مثال میکروفن انطباقی و کاهش نویز به صورت اتوماتیک در سمعک به کارایی بالای این ابزار در محیط های عمومی کمک شایانی می کند.
  • برخی از انواع سمعکها در رده ی بالاتری قرار می گیرند و از تکنولوژی های بیشتری در آن ها استفاده شده است. اگر جزو افرادی هستید که کیفیت صدا و میکروفن های جهت دار و کاهش نویز به صورت دیجیتال با کمترین فیدبک در سمعک برای شما اهمیت دارد این مدل تقویت کننده های شنوایی را در اولویت قرار دهید. قابلیت های زیادی بر روی این نوع سمعک ها قرار داده شده است تا شما راحت تر به آن عادت کنید.

مدل های دیگر سمعک

البته دسته بندی معمول تری نیز برای آن وجود دارد که به انواع پشت گوشی، داخل گوشی، دیجیتال و هوشمند می توان اشاره کرد. همانطور که از نام این سمعک ها برمی آید هر کدام نحوه ی استفاده ی متفاوتی دارند. سمعک های پشت گوشی قدیمی ترین نوع آن ها هستند.

برخی افراد دوست ندارند دستگاه های تقویت شنوایی را استفاده کنند، چرا که دیگر افراد به راحتی متوجه آن شوند.

از این رو انواع نامرئی و داخلی گوشی برای این گروه فراهم شده است. انواع داخل گوشی برای کم شنوایی های شدید مورد استفاده قرار می گیرد.

سمعکهای هوشمند نیز کارایی بهتری دارند و تنظیمات آن ها اکثراً به صورت اتوماتیک و بر اساس شرایط محیطی صورت می گیرد. انتخاب دستگاه سمعکهای خوب و مناسب باید بر اساس نظر فرد متخصص صورت گیرد.

کلینیک تخصصی شنوایی سنجی آوای شریعتی در راستای خدمت به مشتریان عزیز اقدام به فروش سمعکهای Simens , Widex, Oticon ,می نماید:

سمعک های Simens:

سمعکهای زیمنس از مدل داخل گوشی آن برای کمتر دیده شدن

 

 

 

یک مدل از انواع دیگر سمعک که کارایی خارق العاده و جالبی دارد، سمعک کراس می باشد که برای کسانی که دارای افت یک طرفه دارند بسیار مفید به نظر می رسد .برای آگاهی از نحوه کارکرد این سمعک به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

مورد بعدی سمعک جیبی می باشد که بیشترین کاربرد را برای کسانی که دچار کم شنوایی عمیق و شدید هستند، دارد.

 

سمعک زیمنس آلمان با بیش از یک قرن سابقه در زمینه ی تولید ، همواره یکی از بهترین کمپانی ها به حساب می آید. این کمپانی در زمینه ی ارائه ی تکنولوژی های جدید و ارائه راهکارهای حرفه ای برای رسیدن به اهداف شنیداری (مانند راحتی شنوایی ، درک گفتار، و دریافت صدا در شرایط دشوار) پیشگام بوده است. کلینیک آوای شریعتی به عنوان نمایندگی رسمی سمعک زیمنس آماده خدمات دهی به مشتریان عزیز میباشد.

اطلاعات بیشتر در رابطه با سمعک های زیمنس

سمعک های Widex:

ویدکس نخستین سمعک داخل گوشی دیجیتال دنیا را معرفی کرده است. کیفیت سمعک ویدکس در ارائه صدای طبیعی مثال زدنی است. ما در کلینیک آوای شریعتی تمامی محصولات این شرکت را برای مشتریان به ارمغان آورده ایم.

سمعک های Oticon:

اتیکن یکی از بزرگترین تولید کننده‌ کنندگان سمعک و لوازم کمک شنوایی در جهان محسوب می شود که با محوریت قرار دادن رفع نیازهای خریداران و توجه ویژه به تحقیق و توسعه، توانسته است از سال ۱۹۹۱ تا کنون ۲۰ جایزه در زمینه‌های گوناگون صنعت لوازم کمک‌ شنیداری کسب کند.

 

نوع دیگر سمعک عینکی است که در اوایل دهه 50 میلادی ساخته شد و دارای دو نوع آنالوگ و دیجیتال می باشد.سمعک عینکی به دو نوع سمعک عینکی هوایی و سمعک عینکی استخوانی تقسیم می شود .

 

انواع سوالات رایج در مورد مناسب ترین باتری سمعک 

باتری سمعک آوای شریعتی 0005

 

ممکن است در رابطه با مدل های مختلف سمعک زیمنس و کاربرد باتری سمعک سوالات مختلفی در ذهن کاربران ایجاد شود.نمونه ای از این سوالات در زیر آمده است از جمله:

  1. باتری سمعک چیست؟
  2. انواع مدل باتری سمعک
  3. نحوه کار باتری سمعک چگونه است؟
  4. هرچند وقت یکبار باید باتری های سمعک تغییر کنند؟
  5. کدام باتریهای سمعک بهترین هستند؟
  6. نحوه شارژ و میزان استفاده از شارژ باتری سمعک
  7. نحوه تعویض باتری سمعک
  8. رنج قیمتی باتری سمعک

    برای دریافت بهترین پاسخ به سوالات فوق به متن اطلاعات کلی در مورد باتری سمعک مراجعه نمائید.

نمایندگی سمعک

قصد خرید هر نوع سمعکی که داشته باشیم، مهم است که آن را از یک نمایندگی معتبر تهیه کنیم. کلینیک آوای شریعتی یک کلینیک تخصصی در زمینه شنوایی، تشخیص مشکلات شنوایی و درمان، ابزارهای کمک شنوایی و سمعک است.

این کلینیک با سال ها تجربه و اطلاعات کاملا به روز از آخرین اخبار ابزارهای کمک شنوایی، بهترین سمعک ها را می شناسد و به شما عزیزان معرفی می کند.

برندهای ارائه شده در کلینیک آوای شریعتی از بهترین سمعک های شناخته شده و معتبر هستند که با تجهیزات فوق العاده و کیفیت بالا در کنار زیبایی و سبکی، تجربه ای دلپذیر از شنوایی را برای شما به ارمغان خواهند آورد. اگر علاقه مند به داشتن چنین تجربه ای هستید، حتما از راهنمایی متخصصان فعال در این کلینیک بهره بگیرید.

مهم است که برای شنوایی خود هزینه کنید. خرید سمعک از نمایندگی سمعک معتبر ممکن است برایتان به ظاهر هزینه ی بیشتری از انواع سمعک های متفرقه موجود در بازار داشته باشد، اما به خاطر داشته باشید این هزینه هدفی حائز اهمیت و بلندمدت را دنبال می کند.

 

مزایای خرید از نمایندگی سمعک

برندهای مشهور تولید سمعک در جهان با بهره گیری از همه ی تکنولوژی های روز جهت تولید و ارائه ی بهترین سمعک تلاش خود را ادامه می دهند. این تولیدکنندگان در فضایی رقابتی تلاش می کنند آپشن هایی به تولیدات خود بیفزایند و کیفیت محصولات خود را بالا ببرند و نتیجه ی همه ی این ها اتفاقاتی است که به سود کاربران ختم می شود و آنان را از بهترین سمعک ها بهره مند می کند.

این تولیدکنندگان هر یک در سراسر جهان نمایندگی های معتبری برای معرفی و عرضه ی محصولات خود دارند. برای خرید معتبر پس از آن که با تحقیقات لازم برند مد نظر خود را انتخاب کردید، حتما به دنبال نمایندگی سمعک از برند مورد نظرتان باشید تا خریدی مطمئن و با پشتوانه را تجربه کنید و از ضمانت نامه و خدمات پس از فروش نیز بهره مند شوید. در کشور ما نیز کلینیک ها و مؤسسات گوناگونی که در زمینه ی مراقبت و تقویت شنوایی فعالیت می کنند، می توانند نمایندگی سمعک معتبر از برندهای مختلف باشند.

وقتی یک کلینیک یا مؤسسه، برندی را به شما پیشنهاد می کند، در واقع پشتوانه ای از تخصص، اعتبار و تجربه ی آن کلینیک است که از محصول مورد نظر پشتیبانی می کند. تردیدی نداشته باشید که خرید از نمایندگی سمعک خریدی مطمئن است و حتما سود و منفعت را برای شما نیز به همراه خواهد داشت.

تصور کنید که به جای خرید از یک نمایندگی سمعک معتبر، اقدام به خرید دستگاهی ناشناخته در بازار می کنید که قیمت نسبتا ارزانی دارد. سپس در جریان یک اتفاق، سمعک شما از کار می افتد. مثلا ضربه می خورد یا به هردلیلی کارکرد آن دچار اختلال شده و شما را آزار می دهد. آیا در چنین شرایطی می دانید برای عیب یابی و رفع آن باید به کجا مراجعه کنید؟

از مهم ترین مزایای خرید از نمایندگی سمعک این است که خریدی با ضمانت انجام می دهید. خرید از نمایندگی سمعک کمک می کند راهنمایی های خوبی برای استفاده و نگهداری از سمعک بگیرید، ضمن این که اگر سمعک دچار مشکل شود، می توانید از همان نمایندگی کمک دریافت کنید.

چنان که پیش تر نیز اشاره کردیم، تفاوت انتخاب سمعکی معمولی با سمعکی خوب و مجهز، در برخی موارد تفاوتی از مرگ تا زندگی است. بنابراین در خرید از نمایندگی سمعک معتبر تردید نکنید. آوای شریعتی در خصوص انتخاب بهترین سمعک مورد نیاز شما، مشاوره تخصصی ارائه می دهد.

کلینیک آوای شریعتی و خدمات سمعک

اگر شما هم دچار مشکل ضعف شنوایی یا وزوز گوش هستید، بهتر است از کلینیک های تخصصی در این زمینه بهره ببرید. کلینیک آوای شریعتی انواع خدمات مربوط به کم شنوایی را در دو بخش کودکان و بزرگسالان ارائه می دهد و مشاوره های لازم جهت سمعک به همراه هفت روز تست رایگان توسط این کلینیک انجام می گیرد.

خدمات تخصصی مختلفی نیز در این کلینیک قابل ارائه است که می توانید از آن ها بهره ببرید. سایت مربوط به کلینیک آوای شریعتی به شما در این رابطه کمک می کند تا انواع مختلف سمعک موجود در بازار را بشناسید و مشاوره های لازم را به کمک گروه متخصص پیدا کنید.

همچنین در زمینه ی مشاوره و فروش این دستگاه ها مورد نیاز شما نیز کمک زیادی به شما خواهد کرد.

برای استفاده از این خدمات با مراجعه به سایت کلینیک آوای شریعتی می توانید در بخش های مختلف آن، موارد متعددی مانند خدمات این سایت و کلینیک تخصصی، انواع ابزار تقویت شنوایی (سمعک) موجود در بازار و کلینیک که می توانید از آن ها بر اساس تشخیص خود استفاده کنید.

شما می توانید در بخش مشاوره و فروش وارد شده و از نیروهای متخصص که در این سایت فعال هستند، برای انتخاب دستگاه مورد نیاز خود و قیمت کمک بگیرید.

روند انجام مشاوره و کمک های پزشکی و حتی آزمایشات و تست های مورد نیاز برای انتخاب بهترین نوع از این ابزار هم برای شما فراهم شده است تا در اسرع وقت بتوانید نیاز خود را برآورده کنید.

همچنین می توانید در صورتی که سوالی دراین باره دارید از مشاوران کمک بگیرید و در نهایت نوع مناسب ان ها را دریافت کرده و برای مدتی نیز آن را به صورت تستی استفاده کنید تا در صورت عدم رضایت از کارکرد آن ایرادات احتمالی برطرف شود.


پرسش و پاسخ کوتاه در مورد سمعک 

سمعک چیست؟

سمعک ، ابزاری است که جهت کمک به قدرت شنوایی برای افراد کم شنوا طراحی شده است. سمعک دستگاهی الکترونیکی است که درون گوش یا پشت آن قرار می گیرد و با تقویت امواج صدا، باعث می شود تا صداها بلندتر شده و فرد کم شنوا بتواند افت شنوایی خود را برطرف کند.

چرا کلینیک آوای شریعتی و خدمات سمعک…؟

خدمات تخصصی مختلفی نیز در این کلینیک قابل ارائه است که می توانید از آن ها بهره ببرید. سایت مربوط به کلینیک آوای شریعتی به شما در این رابطه کمک می کند تا انواع مختلف سمعک موجود در بازار را بشناسید و مشاوره های لازم را به کمک گروه متخصص پیدا کنید.

انواع مدل های سمعک

انواع سمعک پشت گوشی، داخل گوشی، دیجیتال، هوشمند و سمعک زیمنس

راههای ارتباطی برای کسب مشاوره برای سفارش و خرید سمعک چیست؟

با توجه به شرایط کرونا و راحتی حال شما عزیزان در دریافت خدمات پزشکی می توانید با شماره های ۲۲۹۰۰۰۶۲-۰۲۱ و ۲۲۲۷۰۱۱۷-۰۲۱ ، در اسرع وقت تماس حاصل .نموده و زمان حضور در کلینیک آوای شریعتی را تعیین نمائید.

2 دیدگاه در “سمعک و کاربرد آن

  1. علیپور گفت:

    ممنون از شما . واقعا همونی بود که می خواستم،کامل و بدون نقص

  2. کلینیک آوای شریعتی گفت:

    خواهش میکنم.انشالله مثمر ثمر باشه مطالب ارائه شده در بخش سمعک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *