مقالات

سمعک فراهوشمند

Intelligent-hearing-aid-۳

همه چیز در مورد سمعک فراهوشمند

اگر مدت های مدیدی هست که سمعک های خود را به روز نکرده اید، و یا تست شنوایی خود را به تعویق انداخته اید، زمان آن فرا رسیده است که وارد دنیای جدید سمعک های فراهوشمند شوید.

امروزه با پیشرفت چشمگیر و تحول در دنیای وسایل کمک پزشکی تغییرات عظیمی در زندگی کاربران این وسایل ایجاد شده است. یکی از این وسایل کمک پزشکی سمعک است که طوری طراحی شده است که نیاز افراد کم شنوا را بر طرف می نماید. سمعک های مرسوم و قدیمی فقط این امکان را داشتند که صدای اطراف کاربر را بلند نمایند و ممکن بود حتی موجب آسیب به شنوایی شخص گردد.

 

Intelligent-hearing-aid-1

 

توصیه کلینیک آوای شریعتی برای شما عزیزان اینست که قبل از خواندن این متن، محتوای مربوط به سمعک را مطالعه نمائید.

 

سمعک فراهوشمند چیست؟

شاید گفتن این جمله که سمعک ها در زندگی شما در حال تکامل هستند تا شما هوشمندانه تر عمل کنید، حق مطلب را در مورد سمعک های فراهوشمند ادا کند. سمعک های فراهوشمند جدیدترین نسل سمعک ها هستند که ویژگی های منحصر به فردی را دارا هستند که در واقع می توان گفت نه تنها نیاز های شنوایی کاربر را بر طرف می کنند، بلکه فراتر از آن به عنوان مغز دوم کاربر عمل می کنند.

 

ویژگی های جدید سمعک های فرا هوشمند چیست؟

قابلیت هایی که امروزه به سمعک ها اضافه شده است، شامل ویژگی هایی است که از تلفن های هوشمند گرفته شده است. در میان جدید ترین نوآوری ها ویژگی های زیر بارزتر است:

  • هوش مصنوعی: الگوریتم های هوش مصنوعی به سمعک این امکان را می دهد که بتواند محیط اطراف و صداهای موجود را آنالیز و صدای افراد را شناسایی کند و صدا را بر اساس میزان شنوایی و تنظیمات انتخابی کاربر تنظیم نماید. این سمعک ها آموزش دیده اند که صداهای خاصی را شناسایی کنند و بر روی صداهای آشنا فوکوس نمایند، این مورد موجب می شود تا نیاز روزانه به تنظیمات دستی توسط کاربر کاهش یابد. رید، شنوایی شناس و استادیار دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور، می گوید: ” من فکر می کنم هوش مصنوعی و یادگیری ماشین ها بزرگترین تغییری است که تا کنون در سمعک مشاهده می کنیم. این تغییرات تجربه شنیدن شخصی تری را ایجاد می کنند.”

هوش مصنوعی به کار رفته در سمعک های فراهوشمند این اجازه را می دهد که رفتار انسان را شبیه سازی کند. هوش مصنوعی همچنین استفاده از سمعک های فراهوشمند را برای افرادی که با تکنولوژی راحت نیستند و یا دوست ندارند به صورت مداوم برای به روز رسانی و یا تنظیم سمعک به شنوایی سنج مراجعه کنند، را بسیار آسان تر می کند.

 

Intelligent-hearing-aid-2

 

  • تکنولوژی بلوتوث: سمعک های دارای این ویژگی می توانند مستقیما از طریق سیستم بلوتوث سازگار مانند کامپیوتر، تلفن هوشمند، استریو و تلویزیون صدا را پخش کنند. این در حالی است که کاربر می تواند با تداخل و یا بازخورد کمتری صداهای واضح تری را بشنود.
  • تشخصیص مشکلات ایجاد شده برای کاربر: برخی از سمعک­های فراهوشمند مانند برخی از ساعت های هوشمند جدید، می توانند تشخیص بدهند که آیا صاحب دستگاه دچار مشکل شده است یا نه؟ در صورت وجود مشکل می توانند پیامی را به تلفن هوشمند کاربر ارسال نماید و در ادامه مخاطبین انتخاب شده را مطلع سازد. برای این کارکرد، سمعک های فراهوشمند باید به تلفن های هوشمند متصل باشند.
  • پایش سلامت و تناسب اندام کاربر: به جای استفاده از مانیتورهای ضربان قلب، گام شمار و یا ساعت های هوشمند، سمعک ها می توانند حرکت و میزان ضربان قلب کاربر را ردیابی کرده و اطلاعات را با تلفن های هوشمند به اشتراک بگذارند.
  • ویژگی جهت گیری بهبود یافته: سمعک هایی که در هر دو گوش استفاده می شوند قادرند که جهتی که صدا می آید را به صورت اتوماتیک تشخیص دهند و صداهای کمتر را از جهات دیگر کاهش دهند و یا حذف نمایند، بنابراین صدایی که به فرد می رسد قابل درک تر است. کاربر همچنین می تواند جهت های صدا را به راحتی تشخیص دهد.
  • اندازه های کوچک تر: برخی از سمعک های فراهوشمند مدرن تقریبا به صورت کامل درون مجرای گوش قرار می یرند. برخی دیگر که عمدتا در پشت گوش قرار می گیرند، نیز کوچکتر، سبک تر، راحت تر هستند و کمتر در معرض دید اشخاص قرار دارند.
  • باتری های قابل شارژ: یکی از مهمترین ویژگی هایی که معمولا همه به دنبال آن هستند، بیش از پیش سمعک را شبیه گوشی های بی سیم می نماید. به جای انباشته شدن باتری های کوچک، جایگزینی باتری ها هر سه تا 10 روز یکبار، نگرانی از بلعیده شدن توسط کودکان و حیوانات خانگی، از سمعک های فراهوشمند مجهز به باتری های قابل شارژ استفاده نمایید که در تمام طول شبانه روز می توانند دوام بیاورند. شما می توانید شب ها سمعک خود را بیرون آورده و در هنگام خواب در جای شارژ قرار دهید. به این صورت هزینه خرید باتری را از بین خواهید برد و به علاوه نیازی به جا زدن باتری ها با قطر حدود نیم اینچی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *