مقالات

باتری سمعک

باتری سمعک چیست؟!(سوالات رایج در مورد باتری سمعک)

استفاده از سمعک برای افراد ناشنوا یکی از الزامات است تا بتوانند مانن افراد عادی صداها را تشخیص دهند. این افراد باید سمعک را در داخل گوش خود قرار دهند. این وسیله الکترونیکی مانند تمام وسایل دیگر نیاز به تقویت دارد.

برخی سمعک ها از طریق اتصال مستقیم به برق یا با استفاده از باتری تقویت می شوند. درصد زیادی از سمعک ها باتری های یکبار مصرف دارند اما سمعک های جدید که از سال 1397 تولیدشان آغاز شده است به وسیله باتری های قابل شارژ کار می کنند.

طبق ساختار سمعک ها و میزان مصرف باتری ها می تواند متفاوت باشد. میزان مصرف باتری سمعک به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله سایز باتری، تعداد برنامه ها و مدارهایی که در سمعک فعال شده اند، کیفیت باتری سمعک، سال تولید باتری، زمان انقضای باتری، میزان استفاده از سمعک، تکنولوژی سمعک، تعداد کانال های سمعک، نحوه نگهداری از سمعک.

 

باتری سمعک 01 آوای شریعتی

 

انواع مدل باتری سمعک

اگر بخواهیم انواع مدل باتری های سمعک را نام ببریم باید ابتدا به انواع سمعک بپردازیم. دو مدل سمعک در بازار موجود است. نوعی از سمعک موجود است که به صورت نامرئی هستند یعنی وقتی استفاده می شوند به راحتی توسط دیگران قابل تشخیص نیستند.

نوع دیگری از سمعک نیز در اندازه بزرگتر موجود است که قسمتی از آن در پشت گوش قرار می گیرد. با توجه به این دو مدل سمعک می توان انواع باتری را نام برد. البته دسته بندی دیگری که برای باتری وجود دارد انواع قابل شارژ و غیر قابل شارژ است که استفاده از سمعک های غیرقابل شارژ راجب تر می باشد.

سمعک نامرئی باتری های کوچکتری دارند و لذا طول عمر آنها نیز کمتر است چیزی حدود 5 تا 7 روز و معمولا افرادی که از این نوع باتری استفاده می کنند هر 5 روز یکبار باتری را عوض می کنند. استفاده از سمعک نامرئی اهمیت بیشتری دارد مخصوصا برای جوانانی که به هر دلیلی دوست ندارند سمعک توسط دیگران قابل تشخیص باشد.

سمعک های پشت گوشی که سایز بزرگتری دارند از باتری با سایز بزرگتری استفاده می کنند. طول عمر این نوع باتری بیشتر است و در حدود 10 تا 14 روز است.

باتری سمعک برای مدل نامرئی آن در دو سایز 10 و 312 و باتری برای مدل پشت گوشی در دو سایز 13 و 675 موجود است. قیمت سمعک در انواع مدل های آن متفاوت است.

 

باتری سمعک 02 آوای شریعتی

 

نحوه کار باتری سمعک چگونه است؟

باتری سمعک منبع تغذیه ای برای سمعک می باشد تا بتواند صداها را از محیط دریافت کند و سپس آن را به سیگنال دیجیتالی تبدیل کند و بعد از تقویت آن را به گوش افراد کم شنوا یا ناشنوا برساند. حال می توان گفت منبعی موثر توان است که سیگنال هایی را به سمعک ارائه می دهد.

سمعک نیز مانند هر وسیله الکترونیکی به منبع تغذیه ای قوی نیاز دارد که باتری سمعک این نیاز را برطرف می کند. نحوه عملکرد باتری با توجه به ولتاژ، ظرفیت، اندازه آن، امپدانس الکتریکی و اندازه آن از نظر فیزیکی و همچنین حداکثر جریانی که می توانند پشتیبانی کنند با هم متفاوت است.

متداول ترین نوع باتری سمعک با نفوذ هوا و برخورد با روی داخل باتری فعال می شوند. یک برچسب یا محافظ روی باتری وجود دارد که مانع از ورود هوا به درون الکترود آن می شود. باید توجه داشته باشید که این برچسب را فقط زمانی که می خواهید از باتری استفاده کنید جدا کنید. در غیر این صورت هوا به داخل باتری نفوذ پیدا می کند و عملکرد آن را دچار اختلال می کند.

هرچند وقت یکبار باید باتری های سمعک تغییر کنند؟

معمولا عمر باتری با توجه به نوع و سایز آن از 5 تا 15 روز است. باتری سمعک برای سایز های 13 و 675 طول عمری حدود 10 تا 14 روز دارند. باتری های سایز 10 و 312 عمری حدود 5 تا 7 روز. طبق عمر باتری که در مشخصات آن درج شده است می توانید نسبت به تغییر باتری اقدام کنید. راه دیگری که برای تشخیص زمان تعویض باتری سمعک وجود دارد هشدار ضعیف شدن باتری است. در سمعک هایی که دیجیتالی هستند با شنیدی صدای بوق متوجه می شوید که عمر باتری به پایان رسیده است.

 

کدام باتریهای سمعک بهترین هستند؟

همانطور که گفته شد باتری ها را می توان به دو دسته قابل شارژ و غیر قابل شارژ تقسیم بندی کرد که استفاده از سمعک با باتری سمعک غیرقابل شارژ بسیار از متداول تر از نوع قابل شارژ آن است. شرکت های مختلفی در زمینه تولید باتری سمعک فعالیت می کنند که سه نمونه از معروفترین و بهترین های آن ها را نام می بریم.

شرکت ریواک، شرکت دوراسل و شرکت باتری سمعک زیمنس در زمینه تولید باتری فعالیت گسترده دارند. سمعک ریواک یکی از بزرگترین تولید کننده هاست که عمر باتری هایشان حدود 17% بیشتر از سایر مدل هاست و همچنین طول عمر بیشتری دارند. دوراسل نیز یکی از معروفترین مدل های باتری است که طول عمر و مدت زمان شارژدهی فوق العاده ای دارند و از ویژگی بارز آن راحتی تعویض آن است.

 

باتری سمعک 03 آوای شریعتی

 

نحوه شارژ و میزان استفاده از شارژ باتری سمعک

تکنولوژی جدیدی که برای سمعک ها استفاده می شود قابلیت شارژ کردن باتری سمعک است. استفاده از این نوع از سمعک ها طرفدار زیادی دارد. استفاده از این نوع سمعک برای افراد مسن بیشتر توصیه می شود زیرا دیگر در دوره کوتاه زمانی نیازی به تغییر سمعک ندارند. این نوع باتری سمعک دارای سلول های قابل شارژ است و توانایی چند صد بار تخلیه شدن و دوباره شارژ شدن را دارند به طوری که مدت طولانی نیازی به تعویض ندارند. با استفاده از این باتری سمعک ها احتمال شکسته شدن و خراب شدن باتری و سمعک را بسیار کاهش داد. البته باید توحه داشته باشید در باطری های قابل شارژ سلول ها درصد کمتری ظرفیت دارند بنابراین باید تقریبا هر روز آن ها را شارژ کرد. باتری سمعک زیمنس نیز یکی دیگر از معروفترین و بهترین باتری ها می باشد. باتری سمعک زیمنس نیز یکی از پرطرفدارترین برندهای باتری است.

نحوه تعویض باتری سمعک

برای تعویض باتری سمعک ابتدا باید ابتدا سمعک را از سمت درب باتری به سمت بالا بگیرید و درب را توسط زائده جلو آن باز کنید. سپس باتری قدیمی و کهنه را خارج کنید. باتری دارای یک محافظ در قسمت پشت باتری می باشد هنگامی که می خواهید آن را در سمعک قرار دهید آن را جدا کنید . توجه داشته باشید این محافظ را تنها زمانی که می خواهید استفاده کنید جدا کنید. با توجه به دو علامت + و – که در روی باتری سمعک درج شده است منطبق با دو علامت حک شده روی سمعک داخل آن قرار دهید. بعد از اینکه منظمئن شدید باتری سمعک را به درستی قرار داده اید درب سمعک را به آرامی ببندید.

 

باتری سمعک 04 آوای شریعتی

رنج قیمتی باتری سمعک

قیمت باتری ها با توجه نوع متفاوت آن و شرکت تولید کننده می تواند متفاوت باشد. اما باید توجه داشته باشید که سایز باتری سمعک در قیمت سمعک تاثیری ندارد. اگرمی خواهید قیمت سمعک کمتر شود می توانید در تعداد بالا خرید کنید تا حد قابل توجهی کاهش می یابد. قیمت حدودی سمعک برای ورقه های شش عددی 16000 تومان است. البته نکته ای که هنگام خرید باتری سمعک باید در نظر داشته باشید تاریخ انقضا است.
اگر برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع باتری های سازگار با نوع سمعک مورد استفاده خود نیاز به مشاوره با پزشک متخصص کلینیک آوای شریعتی دارید، میتونید با شماره های زیر تماس حاصل نمائید.

تلفن تماس شعبه ۱: ۲۲۹۰۰۰۶۲-۰۲۱

تلفن تماس شعبه ۲: ۲۲۲۷۰۱۱۷-۰۲۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *